• Automaat rijles

 • Rijden in een automaat wordt steeds hipper. Tegenwoordig zie je steeds meer auto´s met een automatische versnellingsbak. Elektrische auto´s en hybride auto´s zijn altijd automaat, om maar een voorbeeld te noemen. In veel andere landen is automaat rijden de standaard. Neem bijvoorbeeld de Verenigde Staten, daar wordt ongeveer 94% van de personenauto´s als een automaat geleverd. Ook in Nederland worden steeds meer automaat auto´s geleverd ten opzichte van handgeschakelde auto´s.

  De meeste mensen die beginnen aan een rijopleiding, hebben nauwelijks of geen ervaring met het autorijden. Toch is geen enkel leertraject hetzelfde. Rijlessen volgen is altijd al een individuele aangelegenheid. De snelheid van de opleiding, het benodigde aantal lessen en de intensiteit van de opleiding verschilt van persoon. In grote lijnen zijn er wel enige overeenkomsten en deze willen we je graag uitleggen.

  In de eerste automaatrijlessen leer je het voertuig beheersen. Lesonderdelen zoals sturen, gas geven en remmen, en voertuigbediening komen ruimschoots aan bod. Tijdens deze lessen rijd je gedeeltes binnen de bebouwde kom, maar je komt ook regelmatig op wegen buiten de bebouwde kom om bijvoorbeeld de bochttechniek onder de knie te krijgen. Naarmate de voertuigbeheersing steeds beter wordt, zal je ook steeds meer van de verkeerstaak zelfstandig leren uitvoeren. Denk hierbij aan kijktechnieken, toepassen van voorrangsregels en snelheidsaanpassingen maken.

  De laatste fase van de opleiding bestaat voornamelijk uit het ontwikkelen van verkeersinzicht, corrigeren van "schoonheidsfoutjes" in het rijgedrag en en voorbereiden op het praktijkexamen. In overleg met de docent rijvaardigheid (rij-instructeur) zal het praktijkexamen worden aangevraagd.

 • Lespakketten

  Je kunt de rijopleiding op verschillende manieren doorlopen. We adviseren om een lespakket aan te schaffen, omdat dit de voordeligste optie is om de rijlessen te volgen. Je kunt er ook voor kiezen om losse lessen te nemen.

 • Automaat rijbewijs halen

  Wanneer je examen aflegt in een automaat, dan krijg je een rijbewijs waarmee je alleen mag rijden in een auto met automatische schakeling, dus zonder koppelingspedaal. Het is wel gewoon een volwaardig rijbewijs waar buiten de automaatcode geen extra beperkingen zijn. Met een automaat rijbewijs mag je dus gewoon de snelweg op en rijden in andere Europese landen.

 • Aantal lessen

  Uit onderzoek is gebleken dat iemand die automaat rijlessen volgt, gemiddeld 21% minder rijlessen nodig heeft dan wanneer dezelfde persoon dit traject in een schakelauto zou volgen. Je bent met automaat rijles dus voordeliger uit.

 • Mindervalide

  Ook met diverse handicaps is autorijden vaak mogelijk. Soms is een aanpassing van de auto gewenst of vereist. Wij helpen je graag op zoek te gaan naar de mogelijkheden die er zijn voor jou. Dit doen wij in samenspraak met jou en met de medisch adviseur van het CBR.

 • Rijangst

  Van de 7 miljoen rijbewijsbezitters in Nederland zit ongeveer de helft weleens angstig of nerveus achter het stuur. Hiervoor zijn de meest uiteenlopende redenen te noemen, zoals rijden met slecht weer, hoge bruggen, tunnels, rijden in onbekend gebied, etc. De meeste vormen van rijangst zijn met de juiste begeleiding te overwinnen.

  Of je nog geen rijbewijs hebt of je rijbewijs al vele jaren bezit, wij helpen je graag om je rijangst te overwinnen.

 • Makkelijk, veilig en comfortabel

  Waarom zou je moeilijk doen als het makkelijk kan? Automaat rijden is makkelijker, veiliger en comfortabeler. Bij Rijschool Geluk kun je automaat rijlessen volgen en een volwaardig Nederlands rijbewijs halen in een automaat.

 • Duidelijk advies

  Onze instructeurs kunnen je duidelijk adviseren in je keuze voor automaat rijles of een normaal handgeschakeld traject. Je mag het natuurlijk ook allebei een keer vrijblijvend proberen en een proefles rijden voordat je een keuze maakt.

  Neem voor meer informatie contact op met Rijschool Geluk. Met plezier beantwoorden wij al je vragen.

 • Voordelen van automaat rijbewijs halen

  Automaat rijlessen volgen heeft diverse voordelen, zoals het gemak en meer rust. Schakelen en koppelen doet de auto vanzelf, dus de bestuurder hoeft minder handelingen uit te voeren. Je kunt niet stilvallen bij het optrekken, wat ook weer een extra geruststelling kan zijn.

  Ook is een automaat rijden een ideale uitkomst wanneer je moeite hebt met concentreren of snel last hebt van stress of faalangst. Je kunt je namelijk makkelijker focussen op de verkeerstaak. Automaat rijles wordt regelmatig geadviseerd bij mensen met ADD, ADHD, functiebeperkingen (bijvoorbeeld een arm of been die niet of minder gebruikt kan worden) en diverse andere medische bijzonderheden.

 • Autisme

  De instructeurs bij Rijschool Geluk zijn getraind voor het omgaan met mensen met autisme. Voor rijlessen met autisme in een schakelauto ben je bij Rijschool Geluk aan het juiste adres.

 • ADHD en ADD

  De instructeurs bij Rijschool Geluk zijn getraind voor het omgaan met mensen met ADHD en ADD. Ook met ADHD of ADD ben je even capabel als ieder ander om auto te rijden.

 • Faalangst

  Faalangst is letterlijk de angst om te falen. Negatieve faalangst blokkeert waardoor je niet meer kan doen wat je onder normale omstandigheden wel kan doen. Bijvoorbeeld slagen voor je rijexamen. Rijschool AutomatiQ heeft bijzondere rijlessen gericht op rijden met faalangst.

 • Moeilijk lerend / leerachterstand

  Autorijden kan voor mensen met een leerbeperking een hele hindernis zijn. Toch kan door middel van de juiste rijlessen het rijden in een motorvoertuig en het omgaan met het verkeer worden aangeleerd. Meer informatie, een vrijblijvend intakegesprek of een proefles rijden? Dat kan allemaal bij Rijschool Geluk.

 • Motorische beperkingen

  Kun je een been, arm of andere ledematen niet of slechts beperkt gebruiken? Dan zijn hiervoor diverse aanpassingen verkrijgbaar waarmee autorijden mogelijk wordt gemaakt. Neem voor meer informatie contact op met Rijschool AutomatiQ.

 • Overige medische beperkingen

  Er zijn vele medische beperkingen, waarmee autorijden toch mogelijk kan worden gemaakt. Soms hoeft er niet eens een aanpassing van het motorvoertuig plaats te vinden. Voor diverse medische situaties heeft het CBR een bepaalde richtlijn uitgeschreven. Voor andere medische bijzonderheden zal er individueel worden bepaald in samenspraak tussen kandidaat, CBR en rijschool wat de mogelijkheden zijn. Graag willen wij met jou meedenken en de mogelijkheden bespreken.